Nőgyógyászati vizsgálatok

Nőgyógyászati vizsgálatok

A nőgyógyászati szűrővizsgálatok fontosak az egészség megőrzése érdekében. Részletes tájékoztatás a rendszeres vizsgálatokról, céljaikról, gyakoriságukról és az eredmények értelmezéséről.

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok (méhnyakszűrés, HPV szűrés)

A nőgyógyászati szűrés célja a betegség tüneteit nem mutató (tünetmentes) személy.

esetleges betegségének vagy kórmegelőző állapotának – ideértve a betegségre hajlamosító kockázati tényezőket is – korai felismerése. A nőgyógyászati szűrés segítségével időben felismerhetjük a méhnyak rákmegelőző állapotát, és a szükséges beavatkozás elvégzésével gyógyulást érhessünk el. Évente több, mint ezer új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak, és ezen betegek körülbelül felét veszítjük el.

Nőgyógyászati gyulladások kezelése

Szexuális úton terjedő betegségek kivizsgálása (chlamydia, gonorrhea stb.)

Fertőzések tekintetében a női nemi szervek két részre oszthatók. Az alsó genitális traktus részei a külső nemi szervek, a hüvely és a méhnyak. A felső genitális traktus alatt a méhnyak feletti szervek értendők.

A nemiszervek fertőzéseinek kialakulásának két módja ismert. Endogén fertőzés esetében a szervezetben normálisan is jelen levő baktériumok, gombák tagjai indulnak szaporodásnak, ez jellemzően az alsó traktus fertőzéseire igaz. Külső fertőzés esetén leggyakrabban nemi érintkezés útján a szervezetbe kerülő mikroorganizmusok okoznak eltérést a kismedencében.

A szexuális úton terjedő betegségek egy része tünet- és panaszmentes, ezért a betegek tudtukon kívül is megfertőzhetik partnereiket. Rendszeres vizsgálattal elkerülhető.

Inkontinencia kivizsgálása, kezelése

Inkontinenciáról beszélünk, ha húgycső záró, illetve a húgyhólyag préselő funkciója közötti egyensúly felbomlik, s ennek következtében akaratlan vizeletvesztés lép fel. Az inkontinencia hátterében számos ok állhat, ennek megfelelő kivizsgálása és kezelése céljából szükséges lehet nőgyógyászati és urológiai vizsgálat egyaránt.

Polycystás ovarium szindróma (PCOS) kezelése

A policisztás ovárium szindróma a leggyakoribb női hormonális és anyagcserezavar, mely megközelítőleg a nők 10%-át érinti. A kórkép elnevezése félrevezető, ugyanis a cisztás petefészek csak az egyik lehetséges, de nem feltétlenül meglévő tünet. Hátterében hormon -anyagcserezavar áll, melynek diagnosztizálása és kezelése több szakterületet is igénylő feladat.

Változókori panaszok

A változókor élettani folyamat, mely tágabb értelemben az utolsó menstruációt követő életszakaszt jelenti. Kezdete az utolsó vérzés, melyet peteérés előz meg, s egy éven belül nem követ újabb. Ezen életszakasz hazánkban általában a 49-51 éves kor között kezdődik. Az időszakra kezdetben kiegyensúlyozatlan ösztrogéntúlsúly jellemző, majd fokozatosan ösztrogénhiány alakul ki.

A menopauza akár több évig is eltarthat, s ez alatt változó mértékben jelentkezhetnek ösztrogénhiányos tünetek a csont és ízületi rendszerben, a szív és érrendszerben, az urogenitális traktusban és a központi idegrendszerben. A vegetatív és pszichés eltérések, mint például az ingerlékenység, alvászavar, hangulatzavarok, olyan súlyossággal is felléphetnek, hogy lehetetlenné teszik a megszokott életvitelt, rontják az életminőséget. Amennyiben változókori panaszokkal küzd, szűrési és egészségmegőrzési tanácsadásban venne részt, keresse kollégáinkat bizalommal!

Endometriózis kivizsgálása és kezelése

Az endometriózis egy krónikus nőgyógyászati betegség, amelyben az endometriumhoz (méhnyálkahártyához) hasonló szövetek nőnek a méhen kívül más területeken, például a petefészkek, petevezetékek, hólyag vagy vastagbél körül. Ezek a szövetek menstruáció során ugyanúgy reagálnak, mint a méh belső rétege, és így gyulladást, fájdalmat és hegesedést okozhatnak. Az endometriózis kivizsgálása során részletesen kikérdezzük a pácienst tüneteiről, menstruációs ciklusáról és egyéb panaszairól. A fizikális és ultrahangvizsgálat során endometriózisra jellemző eltéréseket keresünk, de egyértelmű diagnózist műtét során vett szövettani minta vizsgálatával kaphatunk.

Az endometriózis kezelése többféle módon történhet, attól függően, hogy a betegség súlyossága és a páciens tünetei milyen jellegűek. A pácienssel egyetértésben enyhe tünetek esetén gyógyszerek, például nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-k) segíthetnek a fájdalom enyhítésében, a hormonális terápia, például a fogamzásgátlók vagy progeszteron tartalmú gyógyszerek használata bizonyulhat sikeresnek a tünetek enyhítésében és az endometriózis növekedésének lassításában. A súlyosabb esetekben vagy gyermekvállalási szándék esetén műtét is szükséges lehet az endometriózisos szövetek eltávolítására és a hegek korrekciójára.

Fontos megjegyezni, hogy az endometriózis egy krónikus betegség, és a kezelés célja általában a tünetek enyhítése és a betegség progressziójának lassítása. A kezelési tervet az orvos a pácienssel közösen, annak egyedi helyzetének és igényeinek figyelembevételével alakítja ki. Az időben történő felismerés és kezelés segíthet a tünetek kontrollálásában és a betegség kezelésében. Amennyiben endometriózis betegségre gyanakszik, forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Kapcsolódó áraink

 • Nőgyógyászati vizsgálat
  25.000 HUF

  Várható időtartam: 15 perc

  Nőgyógyászati vizsgálat és ultrahangvizsgálat. Nőgyógyászati gyulladások, kismedencei fájdalom, endometriózis, policisztás ovárium szindróma (PCOS), cikluszavar, teherbeesési nehezítettség, egyéb nőgyógyászati jellegű problémák kivizsgálása, kezelése. Az ár a hüvelyi vizsgálatot, az ultrahangvizsgálatot, tanácsadást és receptírást tartalmazza.

 • Nőgyógyászati vizsgálat és méhnyakszűrés
  30.000 HUF

  Várható időtartam: 15 perc

  Nőgyógyászati szűrés és kivizsgálás. Nőgyógyászati gyulladások, kismedencei fájdalom, endometriózis, policisztás ovárium szindróma (PCOS), cikluszavar, teherbeesési nehezítettség kivizsgálása, kezelése. Az ár a hüvelyi vizsgálatot, az ultrahangvizsgálatot, tanácsadást, méhnyakszűrést - szükség esetén a kiegészítő vizsgálatot, és receptírást tartalmaz.

 • Nőgyógyászati vizsgálat méhnyak- és HPV szűréssel
  38.000 HUF

  Várható időtartam: 15 perc

  A HPV szűréssel fokozható a hagyományos cytologiai vizsgálat érzékenysége.

 • HPV szűrés kóros méhnyakszűrés esetén
  25.000 HUF

  Várható időtartam: 15 perc

  Ismételt megjelenés esetén.

 • CINTEC vizsgálat
  15.000 HUF

  (vizsgálati díjon felül fizetendő)

 • Salin kontrasztos vizsgálat
  15.000 HUF

  (méhpolypus, myoma diagnosztika)

 • Salin kontrasztos UH vizsgálat
  15.000 HUF

  (vizsgálati díjon felül fizetendő)

Miben segíthetünk Önnek? Szolgáltatások

Irányelvünk, hogy szolgáltatásainkban benne kell legyen az a fajta segíteni akarás, amelyről az egészségügyi hivatásnak szólnia kell.

Készséggel állunk rendelkezésére! Segíthetünk valamiben?

Nőgyógyászati megbetegedésével és tüneteivel kapcsolatban bátran forduljon hozzánk! Modern és barátságos környezetben várjuk Önt, biztonságos és diszkrét körülmények között.